Fontos információk a szombati kazincbarcikai Azahriah-koncerttel kapcsolatban

Megosztás

Már nem kell sokat várni és szombaton eljön a BorsodChem Kolorfutás és kicsit később az Azahriah-koncert napja. A közlekedés azonban alaposan felbolydul ennek köszönhetően, íme a részletek.

2023. szeptember 23-án, 14:00-18:00 között kerül megrendezésre a BorsodChem Kolorfutás Kazincbarcikán. A több mint ezer résztvevővel rajtoló verseny biztonságos lebonyolítása érdekében az alábbi térképen megjelölt területeken számíthatnak a városlakók és látogatók útlezárásra vagy a megszokottól eltérő forgalomirányításra. A részletekről a Kolorline.hu számolt be.

Borsodchem Kolorfutás

Forgalom elől elzárt területek – A megadott időpontokban sem a ki-, sem a behajtás nem lehetséges

⇒ Jószerencsét u. — a Tóth Árpád u. kereszteződéstől az unikornis körforgalomig (12:00 órától 18:00 óráig)

⇒ Jószerencsét u. — az Egressy Béni u. unikornis körforgalomtól a Mátyás király úti körforgalomig félpályás lezárás (12:00 órától éjfélig)

⇒ A Szent Erzsébet sétány — a Jószerencsét u. és a Liget u. között (Polgármesteri Hivatal mögött) (szeptember 23-án, 6:00 órától éjfélig)

⇒ Liget u. — az Építők útjától az Egressy Béni útig (12:00 órától éjfélig)

⇒ Göncz Árpád utca és a mellette lévő terek: Ságvári tér, Munkácsy tér, Névtelen út (12:00 órától 18:00 óráig)

⇒ Egressy Béni út — a Jószerencsét úti kereszteződéstől (unikornis körforgalom) a Liget úti kereszteződésig (12:00-tól éjfélig)

Egyirányú áteresztőpont

⇒ Kifelé elhagyható a terület, a behajtás nem lehetséges

⇒ Munkácsy tér és Mezey István Művészeti Központ melletti útszakasz az Építők útja felé

⇒ A Shell benzinkútról az oroszlán körforgalom felé

Kétirányú áteresztőpont

⇒ A Fő térről a Mikszáth Kálmán u. felé

A Jószerencsét úton sebességkorlátozás: 20 km/h.



Tömegközlekedés

Az útlezárások a Volánbusz járatainak útvonalát is érintik. A buszok az Építők útján várhatóan fennakadás nélkül közlekednek majd, a Jószerencsét úti buszmegállók a 26-os út mellé kerülnek áthelyezésre. Az új útvonalakról és a menetrendváltozásról a buszmegállók menetrendtábláján található tájékoztatókból értesülhetnek.

Parkolás

⇒ Szeptember 23-án, reggel 6:00 órától éjfélig a Polgármesteri Hivatal mögötti parkoló és útszakasz (Jószerencsét u. – Liget u. között) lezárásra kerül, a McDrive 12:00-ig elérhető.

⇒ Szeptember 23-án, 12:00 órától éjfélig az Egressy Béni út unikornis körfogalom és 26-os út közötti szakaszán tilos a parkolás.

Kérjük a kazincbarcikai érdeklődőket, hogy lehetőség szerint gyalogosan érkezzenek, és ezzel segítsék a versenyre és a koncertre érkező, nem helyi közönség gördülékeny közlekedését.

A Borsodchem Kolorfutás résztvevői a versenyközponthoz legközelebb eső Mezey István Művészeti Központ udvarán (Kazincbarcika, Rákóczi tér 9.) és a Nefelejcs Tagóvoda (Alsóvárosi körút 44.) melletti kutyafuttatón tudnak parkolni.

Azahriah koncert kijelölt parkolók és megközelítési lehetőségeik

A koncertre érkező vendégeket arra kérjük, hogy lehetőség szerint 17 óra után érkezzenek, mivel ebben az időpontban a Kolorfutás által érintett nagyobb útszakaszok lezárása felbontásra kerül a gördülékenyebb közlekedés érdekében.

⇒ Kolorcity Aréna hazai és vendég parkolói (Tardonai u., Akácfa u. 2)
Megközelítés: 26-os út – Attila út (Tesco) – Építők útja

⇒ Százszorszép Tagóvoda melletti terület (Akácfa u. 6.), Rutinpálya (Herbolyai u. 7/A mellett)
Megközelítés: 26-os út – Attila út (Tesco) – Alsóvárosi körút

⇒ Jószerencsét út Irinyi utca és az unikornis körforgalom előtti menetirány szerinti jobb sávja – minkét oldalon (kizárólag 17:00 órát követően, a buszmegállókat és a kapubeállókat szabadon hagyva), Egressy út unikornis körforgalom és Tóth Árpád u. közötti szakasz menetirány szerint jobb oldali sávjai
Megközelítés: 26-os út – Szent Flórián tér

⇒ Nefelejcs Tagóvoda melletti kutyafuttató (Alsóvárosi körút 44.)
Megközelítés: 26-os út – Attila út (Tesco) – Alsóvárosi körút

⇒ Városi Fedett Uszoda melletti parkolók (Hadak útja, Irinyi u.)
Megközelítés: 26-os út – Szent Flórián tér – Irinyi u.

Ha szeretne tájékozott és jól értesült lenni, de messzire elkerülné a propagandát, iratkozzon fel hírlevelünkre!

Kapcsolódó cikkek